12/2/15

DIJOUS GRAS 2015

Dijous Gras o Llarder o també conegut com Dia de la truita és el tret de sortida de les festes de Carnaval que s'allargaran fins el Dimecres de Cendra o "Dia de l'enterrament de la sardina", set dies en els quals regna la festa i la disbauxa: les disfresses, màscares i comparses omplen de llum i color els carrers; la música és la protagonista de balls, rues i desfilades.

L'origen de la Festa
Aquesta festa té un orígens molt llunyans ja que en temps dels grecs i romans ja es feien unes celebracions, per aquesta època de l'any, en honor als Déus.
Però la nostra cultura, altament influenciada per la tradició cristiana, la festa de carnaval es defineix com el període just abans d'entrar a la Quaresma.
Per això, just abans d'iniciar 40 dies d'abstinència, sacrifici, repressió i dejú, seguit de la Setmana Santa, calia celebrar-ho amb unes festes esbojarrades, desenfrenades, amb tot tipus d'excessos i, sobre tot, molta diversió ( fent tot el que justament després es prohibia).

Tradicionalment a Can Sorts celebrem el Dijous Gras amb una sortida per esmorzar o berenar coca.

Educació Infantil fa la sortida al matí acompanyats dels nostres padrins: Els alumnes de 4t acompanyen els petits de P3, els de 5è amb els petits de P4 i els de 6è amb els de P5.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada